Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkets hus satte nytt publikrekord när Leksand slog Tingsryd

Leksands seger mot Tingsryd innebar inte bara fortsatt kval för dalalaget.
Matchen innebar även nytt publikrekord för en ishockeymatch som visats i Säters Folkets hus.

Det var inte bara alla övriga Leksandsfans som jublade över Leksands seger mot Tingsryd på tisdagen. Peter Törnblom, föreståndare på Folkets hus i Säter, jublade inte bara över segern utan även över publikrekordet på Folkan, som sattes i samband med sändningen av matchen.

– Vi hade 150 besökare på Leksands match. Helt fantastiskt! Och vi märker att nya besökare hittar hit. Nu senast hade vi folk här från Avesta och Smedjebacken. De har upptäckt detta och tycker att det är jättekul att titta på ishockey ihop på bioduken, säger Peter Törnblom.

150 besökare innebär nästan en fördubbling mot den tidigare rekordsiffran, som för övrigt satts helt nyligen. Matcherna visas på bioduken i biosalongen som har 300 platser.

– Vi hade 80 besökare i förra veckan när Leksand vann mot Mora med 6-0 i den avgörande matchen om vilket av dalalagen som skulle gå vidare till kvalet mot Tingsryd, säger Peter Törnblom.

Nu laddar han och Folkets hus inför mer kvaldramatik. Leksand ställs mot Modo i bäst av sju matcher. Vinnaren spelar i SHL (högsta serien) nästa säsong.

– Vi hoppas att det kommer mycket folk även då. Jag ska även försöka att få hit någon Leksandslegendar till Folkan i samband med någon av Leksands bortamatcher, säger Peter Törnblom.

Läs fler nyheter om Leksands IF.

Läs fler nyheter från Säters kommun.