Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folket i buskarna

Jag tillhör "folket i buskarna". Så kallas vi som inte bor i Storstan. Och med storstan menas Stockholm, Göteborg och Malmö.

De som bor i Storstan tycker att vi är en smula enfaldiga.

Naturvårdsverket behöver inte bry sig om vad vi i buskarna tycker. Det som är viktigt för dem är ju vad EU tycker. Det förstår inte jag. Länder som har ljugit och fuskat och håller på att driva hela Europa in i ekonomisk katastrof, ska de få bestämma hur det ska vara i Sverige?

Men som sagt, vi är nog lite enfaldiga.

Vad är viktigt?

Ojnareskogen är enormt viktig. Den är ju inte så stor, men där finns blommor och kanske någon sällsynt skalbagge. Den måste räddas. För en massa människor från Storstan har sommarhus där, på Gotland alltså. De vill inte ha en gruva nära sitt hus.

Men att man ska flytta och riva hela Kiruna som är en riktig stad där det bor 23 000 personer, det är inte viktigt. För det drabbar ju bara folket i buskarna.

Det är folket i buskarna som röstar på Sverigedemokraterna (SD) står det i tidningen, och så är vi främlingsfientliga. Men alla som bor i buskarna kan inte ha röstat på SD, för vi är faktiskt två miljoner, men det spelar tydligen ingen roll.

Och var går gränsen för att inte vara främlingsfientlig? Hur många är ok, 1 000 veckan, eller 10 000 i veckan, eller alla som vill?

Jag tror att man ska tycka det. Att alla som vill ska få komma. Nu vet ju alla att det inte går. Då låter man Billström eller Migrationsverket säga nej, och så kan man skälla på dem och tycka att de är elaka. Och själv kan man känna sig jättesnäll och duktig.

Jag tror att det är så det fungerar, med sådant som är lite besvärligt.

Naturvårdsverket, och de som skriver fina saker i tidningarna, de vill att det ska finnas vargar och björnar, gruvor och vindkraftverk och sådant, fast någon annanstans, inte där de själva bor.

Och det verkar nästan som om det är samma sak med invandrare, för inte bor väl journalister och politiker på samma ställe som invandrare? Inte vet jag, jag bor i buskarna och här har vi just inga invandrare så inte stör de mig, inte ett dugg.

Men vargar och björnar har vi och jättelika kalhyggen, och monokulturer.

Magnus Eriksson

bor mestadels i Särna. Han har arbetat som underhållare, musiker och trubadur. Numera är han författare och deltidsskribent efter en bilolycka. Magnus Eriksson är rädd för att marginaliseringen av landsbygden föser in folk i Sverigedemokraternas fålla.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel