Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Folk ska inte behöva sitta sysslolösa"

Tanken är att personalen inte ska behöva sitta sysslolös.
Det säger personaldirektör Thommy Collén.
– Min ambition är att detta ska bli bra.

Företaget vill förflytta flera i personalen under uppsägningstiden. Efter att facket begärt så kallat tolkningsföreträde väntar en ny förhandling innan flytten blir av.

– Det är klart att personalen inte är glad, och att man kan hetsa upp sig i en sådan här situation. Det är fullt förståeligt. Vi ska klarlägga rättsläget och se om vi har rätt att göra det här eller inte. Vi gör inget som är utanför regelverket, säger Thommy Collén, personalansvarig vid Bis Production Partner

Han säger att det inte är ekonomiska motiv som gör att företaget vill flytta personal under den tid uppsägningstiden löper.

– Tanken är att folk ska ha något att göra och inte behöva sitta och vänta i en eller två månader. Vi har försökt att hitta jobb. Två kanske vi kan placera på kontoret i Avesta. Vi har jobb för fyra under uppsägningstiden. Fyra vill vi placera i Stenungsund och Sundsvall under uppsägningstiden. Vi betalar resor, inkvartering och traktamente. Det är ingen av de anställda som får ökade kostnader, säger Thommy Collén.

Halva personalstyrkan slutar 30 november och övriga sista december. Personal tidningen talat med tycker att det är omänskligt att först sägas upp, och att sedan under uppsägningstiden tvingas till en helt annan ort som inte ligger på pendlingsavstånd.

– I den här branschen är det inte ovanligt att man jobbar på olika ställen, även om personalen vid det här kontoret varit väldigt knuten till Borlänge. Vi ska på bästa sätt försöka lösa detta. Om vi i slutänden inte kommer fram till någon bra lösning så kanske vi får stänga tidigare än vad det var tänkt.