Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk och Försvar - men inte för SDU

På söndag inleds den stora årliga försvarskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Men Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU får hålla sig hemma. Ungdomsförbundet har inte fått något svar på sin ansökan om medlemsskap.

Annons

– Folk och Försvar har gjort allt för att stänga ute ett riksdagspartis ungdomsförbund som medlemsorganisation. Beteendet är bedrövligt och vittnar om uppenbar avsaknad av demokrati och likabehandling. Folk och Försvar ser inte ett av Sveriges få försvarsvänliga ungdomsförbund som en önskvärd del av förvarsdebatten, säger Gustav Kasselstrand, förbundsordförande i Sverigedemokratisk ungdom.

Tidigt i höstas beslutade SDU att söka medlemskap i Folk och Försvar. Därefter har det förekommit ett flertal kontakter mellan SDU och styrelsen för Folk och Försvar.

– Folk och Försvar väljer att stänga ute SDU genom att konsekvent bordlägga vår medlemsansökan. Senaste beskedet är att de ska fatta beslut först den 6 mars.

– Styrelsen i Folk och Försvar kämpar med näbbar och klor för att utestänga SDU, men har tydlighen inga problem med att välkomna Ung Vänster som medlem, en organisation som i sitt principprogram betecknar sig som revolutionär och som uttryckligen skriver att deras mål är ett kommunistiskt samhälle, säger Kasselstrand.

Mer läsning

Annons