Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fokus på tränarfrågan i HSK

– Det är aldrig roligt när det blir så här.
Jonas Suvanto, spelare och sammankallade i sportgruppen, beklagar den turbulenta tiden i Hedemora SK som under onsdagen resulterade i att tränaren Bernie Lynch fick sparken.
Nu ligger fokus på att lösa tränarfrågan för resten av säsongen.

Inför säsongen bestämde sig HSK för att testa något nytt efter trygga tränarduon Patric Boqvist och Magnus Moberg. Valet föll på kanadensaren Bernie Lynch, en satsning som visade sig hålla i endast 17 matcher.

Enligt uppgifter till tidningen har vissa spelare varit missnöjda med Lynch en längre tid.

– En månad för sent, säger en person med god insyn i klubben efter beskedet att Lynch har lämnat sitt uppdrag.

Jonas Suvanto bekräftar missnöjet.

– Ja, dialogen har inte varit på topp mellan Bernie och några spelare.

Lynch hävdar att han har blivit sparkad medan ordföranden Veikko Suvanto påstår att parterna skiljdes i samförstånd. Hur var det egentligen?

– Bernie förstod beslutet, men hade gärna fortsatt. Han ville ge det en chans till.

Sparkad alltså?

– Ja, det är väl så.

För ett par veckor sedan anlände Conny Elfsberg för att assistera Lynch. Mot Surahammar i onsdags hade Elfsberg sällskap av Fredrik Larsson, som även ingick i fjolårets tränartrojka.

Fortsätter Elfsberg/Larsson resten av säsongen?

– Vi jobbar med tränarfrågan och Elfsberg är huvudspåret. Fredrik spelar ju i Långshyttan och får nog svårt att hinna med. Vi har i alla fall fått klartecken från båda till söndagens hemmamatch mot Ore.

Det är inte bara tränarfrågan som ska lösas i HSK. Jonas Suvanto, som hellre kallar sig för sammankallade i sportgruppen än sportchef, är väl medveten om att den rollen borde tillhöra någon annan.

– Eftersom jag spelar, så är det självklart inte optimalt. På sikt ska vi tillsätta en sportchef, men för tillfället ligger fokus på att lösa tränarfrågan.

Sportsligt är HSK redan inställt på spel i fortsättningsserien efter jul. Målsättningen är i första hand att behålla åttondeplatsen och att förbereda sig så bra som möjligt inför fortsättningsserien, där det gäller att ha två lag bakom sig för att undvika kval.

Det senaste i truppen är att Viktor Långsved har tagit en paus och åkt hem till Gävle.

– Han hade motivationsbrist och ville fundera ett tag. Förhoppningsvis kommer han tillbaka, säger Suvanto.

Backen Markus Jonsson har varit borta i en dryg månad på grund av en hjärnskakning. Han känner sig bättre, men är ännu inte redo för match.

– Vi är glada om han kommer tillbaka efter jul. Blir det tidigare, så är det bonus.