Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyttar produktionen till Gotland

Franchisekedjan och skylttillverkaren Skyltstället AB med huvudkontor i Borlänge slås samman med SweProd Graphics och blir därmed Skandinaviens största företag i branschen. Huvudkontoret blir kvar i Borlänge men produktionen flyttas till Gotland.

– Tack vare sammanslagningen ökar vår tillverkningskapacitet betydligt. Maskinparken blir väsentligt större och vi sysselsätter mångdubbelt fler i produktionen. Nu kan vi i princip erbjuda alla typer av skyltar till alla typer av verksamheter direkt från egen tillverkning, säger Samuel Eriksson i ett pressmeddelande som även fortsättningsvis kommer att vara VD för Skyltstället AB.

I samband med sammanslagningen kommer tillverkningsenheten att flytta från Borlänge till Visby, där SweProds tillverkning är lokaliserad i dag. Skyltställets produktionsenhet går från dagens 10 till 70 personer, säljkontorens personal oräknat. Omsättningen i koncernen blir över 100 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada för affären med Skyltstället och ser att vi kommer att komplettera varandra mycket väl. SweProds produktion kombinerat med Skyltställets förmåga att sälja och bygga ett franchisenätverk ger oss något helt unikt, säger Henrik Svensson.

Skyltställets huvudkontor kommer att ligga kvar i Borlänge.

Skyltstället startade 1985 som ett lokalt skyltföretag i Borlänge. År 2011 köptes skyltstället av de tre bröderna Samuel, Pontus och Rickard Eriksson.

År 2013 öppnade den första franchisetagaren i Stockholm och sedan dess har tolv städer fått säljkontor. Bröderna hoppas nu på ännu fler framöver.