Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyttar om det blir en vindkraftpark

Miljön i Närsen är unik med dess natur och dess tystnad. Våra barn är lyckligt lottade som fått möjlighet att växa upp här. Men med ett hot om att bygga en vindkraftpark så undrar jag vad som kommer att lämnas över till våra barn och kommande generationer. Vi som bor här kommer att drabbas av en horisont som ständigt är i rörelse, en tystnad som för alltid är borta och till följd av det utsätter vi våra barn för lågfrekvent buller med hörselskador som följd. Taxeringsvärdet på huset som vi bor i sjunker och vem ska då stå för mellanskillnaden? Vansbro kommun? Bergvik?

Vi är ofta ute i skog och mark och fiskar samt plockar bär och svamp. Men detta kommer också att påverkas negativt. Man blir begränsad att röra sig fritt i skog och mark. Jakten för alla berörda jaktlag försämras. Förstörelsen av gammelskogen och dit hörande nyckelbiotoper som försvinner kan vi aldrig ersätta eller återskapa. Detta gör att jag och min familj överväger att flytta om det storskaliga vindkraftprojektet Kajsberget blir verklighet. Vi vill inte låta kommande generationer växa upp och leva på ett industriområde vilket är vad som kommer att återstå av den unika kulturmiljö som finnmarken är i dag.

Elisabeth Berg

Närsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare