Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytta inte centrum till riksvägen

Annons

Jag har varit med om det här förut. Jag kommer nämligen från Sandviken ursprungligen. Där la man ner ICA i stan och byggde istället ett stort kvantum lite utanför. Det gick bra för dem. Jag handlade också där. Så byggde man också ett Willys i samma storlek bredvid och sen ett Dollarstore och ett Rusta. Det går bra för dem också. McDonalds kom dit. Om jag kände för att vara social och snacka med lite människor vet ni vart jag tog vägen då? ICA Kvantum. Centrum i Sandviken går det inte heller så bra för. Det händer inget där. Man har gjort ett försök och byggt en modern inomhusgalleria och lagt apoteket därinne. Det hjälper så klart. Det finns en massa klädbutiker och caféer med mera men ändå så är det för det mesta dött.

Jag trivs här i Leksand för att det är en så levande ort och folk är stolta över samhället. Ibland får jag inte ihop det hur så mycket folk kan rusa omkring nästan varje dag på Noret och däromkring när det inte bor mer än 15 000 invånare i kommunen. I Sandviken bor det 37 000 men jag såg aldrig till dem. Människor är bekväma av sig. Det är lättare att gå på ICA och handla mat och skulle man behöva köpa säg en t-shirt så finns det där också. Kvalitén är inte densamma och inte heller lika snygg som på kollektion inne i Leksand men vill jag verkligen ta bilen för att köpa en t-shirt, när den finns här? 

Kommunen har en vision om att nå 18 000 invånare till 2025. Jag tycker om den visionen och vill vara med här då när vi når den. Därför vill jag behålla centrum inuti Leksands hjärta inte flytta ut den till riksvägen.

Nykomling och stolt Leksandsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare