Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytt från Hälsinggårdsskolan får Arbetsmiljöverket att avsluta ärende

De åtgärder som Falu kommun har vidtagit gällande nuvarande värme- och ventilationssystem på Hälsinggårdsskolans högstadiedel, uppfyller inte de krav som finns i nuvarande arbetsmiljöbestämmelser.
Trots att kraven inte är uppfyllda väljer ändå Arbetsmiljöverket att avsluta ärendet.

Annons

Under årens lopp har Arbetsmiljöverket gjort en mängd kontroller av Hälsinggårdsskolans högstadiedel.

I en underrättelse den 2 mars i år om eventuellt föreläggande, ställde Arbetsmiljöverket krav mot Falu kommun att undanröja vissa brister i arbetsmiljön och gav också kommunen rätt att yttra sig i ärendet.

Arbetsmiljöverket har sedan dess följt upp ärendet i både juni och oktober.

Nu har verket valt att avsluta ärendet.

I sin slutrapport konstaterar man att utifrån de uppgifter som kommunen lämnat, har fem av kraven i den tidigare underrättelsen uppfyllts.

När det gäller övriga krav konstaterar Arbetsmiljöverket att åtgärder har vidtagits utifrån vad som är möjligt med befintligt värme- och ventilationssystem. Något som skolans skyddsombud är införstådda med.

Arbetsmiljöverket konstaterar således att åtgärder har vidtagits och att arbetsmiljön förbättrats på skolan.

Men att de åtgärder som har vidtagits gällande nuvarande värme- och ventilationssystem INTE uppfyller de krav som finns i nuvarande arbetsmiljöbestämmelser.

Även om kraven inte är helt uppfyllda väljer ändå verket att avsluta ärendet.

Skälen är dels att arbetsmiljön så långt det möjligt har förbättrats, och dels att skolan kommer att flytta inom en relativt kort period. I sitt brev hänvisar verket att en sådan flytt sker redan under hösten 2013.

Om den planerade flytten inte skulle bli av, kommer Arbetsmiljöverket på nytt att inspektera arbetsstället.