Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingpolitiken måste bli bättre

Annons

Det är en oro i världen och många människor flyr sina hemländer med förhoppning att få ett bättre och tryggare liv. 30 000 flyktingar väntas få uppehållstillstånd under de närmaste åren. Men var finns planen på hur dessa ska tas hand om?

Gruppen analfabeter har fördubblats och den kommer att öka även i framtiden. Kommunerna känner sig pressade och resurserna är knapphändiga. Hur får vi in kvinnorna som börjar på SFI till ett arbete; de som aldrig tidigare har suttit i en skolbänk.

Redan i dag är gapet mellan utrikesfödda och svenskar stort. Jag känner en viss oro över den oförmåga som råder när det gäller att diskutera frågorna på allvar. Jag har känsla av att vi behöver se över hela mottagandet av flyktingarna samt ha planer, strategier, nya anställningsformer och nya sätt att undervisa på.

Ska vi lyckas med deras barn så krävs det ett kunskapslyft även i de utsatta områdena.

Katarina Gustavsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare