Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplatsbygget i Sälen: "Vi måste våga satsa"

Artikel 1 av 5
Flygplatsbygget i Sälen
Visa alla artiklar

250 miljoner satsas som bekant på flygplatsen i Sälen.
Det är något som välkomnas av socialdemokraterna.

– Ett mycket viktigt besked för Sälen och utvecklingen av norra Dalarna. Vi är många som har arbetat för detta under lång tid. Arbetet bär nu frukt och äntligen kan processen fortsätta för entreprenörer och näringsliv som vill utveckla Dalarna, säger Roza GüclüHedin (S), riksdagsledamot från Falun, i ett pressmeddelande.

SÅ KÖPER DU PLUS

Mer läsning för dig som PLUS-kund:

EU-kommissionen har godkänt regeringens stöd

Inte minst för turismen och tillväxten är det ett positivt besked menar många.

– Dalarna behöver fler framtidsinriktade satsningar där turismen står i centrum. Dalarna ska fortsätta vara en av norra Europas bästa platser för turism. Det betyder att vi måste våga satsa på infrastruktur och mer attraktiva besöksmål, menar Maria Strömkvist (S), riksdagsledamot från Ludvika.

Att en flygplats i Sälen blir ett lyft är Patrik Engström (S), riksdagsledamot från Avesta, övertygad om.

– Så sent som förra veckan träffade vi representanter för arbetstagare och arbetsgivare i turistnäringen på Idre fjäll. De kunde konkret visa på behovet av nya infrastruktursatsningar. En flygplats i Sälen kommer lyfta hela Dalarnas fjällvärld med fler jobb och fler besökare, säger Patrik Engström.

Läs även: Jubel på norska sidan efter EU-beslutet

Marie Olsson (S), riksdagsledamot från Orsa, betonar det positiva i den privata uppbackningen av det projekt som nu EU gett klartecken för.

– Att detta till största delen är en privat investering visar på styrkan i turistnäringen i Sälenfjällen. Staten ger ett viktigt stöd, men den största delen av den här satsningen görs av privata entreprenörer som tror på Dalarna, säger Marie Olsson.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android