Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fly in Malung, en riktig höjdare!

/
  • Entusiast. Mikael Berg fick sitt första modellflygplan när han var sex år gammal.
  • Höjdrädd? Gunnar Eriksson från Malung var piloten i detta flygplan.  Foto: Lisa Olin

Annons

Modellflyguppvisningen bjöd även på en hel del volter och andra kullerbyttor. Djupa dykningar, snurrar och andra spektakulära manövrar avlöste varandra.

- Vi har en hel del riktigt duktiga modellflygare här idag. Mycket folk bortifrån har tagit med sig sina flygplan och kommit hit och så har vi ju lokala begåvningar från trakten, säger Dan Mattsson, ordförande i Malungs modellflygklubb.

Mikael Berg från Siljansnäs är en av många som gästar Fly in Malung. Han kunde inte välja vilket flygplan han skulle ta med, så det blev tre stycken - två modellflyg och ett segelplan.

- En bra modellflygare ska flyga säkert med harmoni och precision, det är inte helt lätt. För min del har det gått bra hittills idag, alla mina plan är fortfarande hela, skrattar han.

Fly in Malung är ett gemensamt arrangemang mellan Malungs modellflygklubb och Malungs flygklubb som hålls i år för tredje året på rad.

De flesta piloter och andra besökare som tidningen talar med verkar överens om att det bästa med Fly in Malung egentligen är den sociala biten.

- Man möter flygintresserade och kan utbyta erfarenheter med varandra, prata om olika modeller och motorer. De som inte har några egna plan utan bara är nyfikna kan komma hit och mingla runt och titta, säger Dan Mattsson.

Mer läsning

Annons