Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Floda har blivit Dala-Floda

Annons

I våras överklagade Dala-Floda intresseförening Lantmäteriets beslut. Frågan handlar om namnet Dala-Floda som under 31 år varit enbart Floda. Tätorten byte av namn var ett kommunalt beslut som lett till att både post och paket kommit på villovägar.

I mars träffade kommunpolitikern, Sofia Jarl, och ordföranden i Dala-Floda intresseförening, Lars Ljungman, Elisabet Falemo som är statssekreterare åt miljöminister Andreas Carlgren i Stockholm. Syftet var då att diskutera namnet och dess framtid.

- Det här visar nu att man tagit till sig det vi argumenterade tidigare i våras, säger Sofia Jarl, vice ordförande i kommunstyrelsen.

Skälet för att man vill ändra namnet var bland annat att all marknadsföring av företag och olika evenemang i bygden skedde under ortnamnet Dala-Floda, vilket resulterade i många missförstånd.

Man överklagade också Lantmäteriets beslut för drygt ett år sedan, som då påstod att namnet skulle vara påhittat.

Men träffen med Miljödepartementet har nu gett den utdelning man hoppats på.

- Det var ett mycket positivt besked. En sådan här dag kan man inte vara annat än nöjd, säger Sofia Jarl.