Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Flockens" hejarop hjälpte inte

B som i bandy och f som i Flocken. IFK Rättviks bandysupportrar, med "Erran" Eriksson i spetsen, gjorde vad de kunde vid lördagens bandypremiär.
Trots förlusten lever livet vidare i bandymetropolen.
–  Nästa match vinner vi, säger "Erran" utan att blinka.

Annons

Många tog sig till Hedslund och bandypremiären mot Tillberga. Allt var sig likt. IFK-anhängare som John Frid, Björn Björk och nyligen pensionerade polisman Jan Engström fanns givetvis på plats. "Flocken" började ta plats på läktaren med blåvita flaggor redan halvtimmen före matchstart.

– Det känns fruktansvärt skönt. Det känns som man gått och väntat på något stort ända sedan sista matchen i februari.

Ingen behöver tvivla. IFK ligger "Erran" Eriksson mycket varmt om hjärtat. Det kan hans fru Maria intyga. Själv är hon också lite av bandyfantast.

– Jag gillar bandy. Mycket bättre än hockey.

För Jan "Erran" Eriksson vaknade bandyintresset bara för några år sedan. Sportintresset var långtifrån på topp när en av hans jobbarkompisar, Dan Hjelm, bjöd hela gänget till Falun och match för Falu BS bandy där Hjelm var en av stjärnorna.

– Jag tyckte det var så j-a kul. Efter det började jag gå här hemma också. Bandy är skridskoåkningens Rolls Royce. Fart, fläkt, teknik och skönlir.

Det ropades och det hejades bland de över 300 på läktaren. Allt såg så ljust ut. 4–1 i paus, men vad hände sedan. Tillberga trampade gasen i botten och vann till slut med 8–5.

"Erran", Jocke Momqvist och alla andra i "Flocken" konstaterade faktum. Idrotten kan vara grym ibland. Bara att komma igen till nästa match.

– Jag tror att de hamnar på ungefär samma plats i tabellen som ifjol, funderar "Erran".

Jocke Momqvist, som själv spelade i IFK för bara några år sedan, tror på IFK Rättvik som en outsider i årets serie.

– Det är inställningen det sitter i. Vill de bara kan de vinna varje match. Om allt stämmer kan Rättvik slå alla lag.

Spelar IFK Rättvik lika inspirerat som "Flocken" hejar på läktarplats går inget lag säkert. Det visar sig kanske redan på lördag då IFK tar sig an Nyborg på bortais.