Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flitiga fingrar i Mora tar jullov

Den 5 december hade SPF:s textilgrupp i Mora avslutning för denna termin. Men den 16 januari kör de igång igen.

Annons

Varje torsdagseftermiddag under hösten har flitiga damer samlats på Majstångsbacken. Det har stickats babyfiltar, koftor, mössor och sockar med mera som på terminsavslutningen packats till babypaket, startpaket för nyfödda som Erikshjälpen sänder vidare till behövande i världen.

Erikshjälpen är en barnrättsorganisation som utifrån FN:s barnkonvention kämpar för att barn som lever i fattigdom och utsatthet ska få ett bättre liv, både nu och i framtiden.

Att göra babypaket ät något av det roligaste och mest meningsfulla man kan ägna sig åt som hjälparbetare. Paketen ska fyllas med olika saker vilket gör att fler kan hjälpas åt. Någon kan leta i second handaffärer eller dylikt efter babysaker.

Paketen skall ha ett standardinnehåll för att det ska blir rättvist vid utdelningstillfällena, men modeller och idéer kan variera hur mycket som helst. Det packades 24 fina paket denna torsdag.

Torsdag den 16 januari träffas gruppen igen. Nya medarbetare hälsas hjärtligt välkomna. Ta med eget bröd, kaffe bjuder SPF på.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel