Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka försvunnen i Ludvika – polisen ber allmänheten om hjälp: "Skapa kontakt och informera oss"

 
15-åring försvunnen i Ludvika
Visa alla artiklar

UPPDATERAD 3/9 - 19. En 15-årig flicka har anmälts försvunnen i Ludvika. Polisen efterlyser allmänhetens hjälp för att kunna hitta henne.
Under tisdagen inledde polisen en förundersökning om misstänkt människorov.
– Man ska skapa kontakt och informera oss, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl.

Flickan sågs senast när hon lämnade bostaden vid 12-tiden på söndagen. Hon har ännu inte kommit hem och anmäldes strax efter klockan 20 försvunnen. Polisen berättar att flickans mentala nivå ligger kring en 7-8-årings och att det därför är extra angeläget att hon hittas fort.

– Ett aktivt arbete sker just nu i centrala Ludvika med både hundar och ingripandepoliser som söker efter henne, men vi behöver allmänhetens ögon också. Hon är inte rädd för kontakt utan kan söka det själv också, säger Fredrik Bäcker vid 22-tiden på måndagen.

– Vi har fått information efter våra inlägg i sociala medier och artiklar i media, däribland ett tips om att hon kan ha setts kliva av ett tåg i Storvik utanför Sandviken tidigare under eftermiddagen.

Därför har även Gävleborgspolisen kopplats in i ärendet.

Under tisdagen gick polisen ut med information om att man utreder försvinnandet som människorov då man inte kan utesluta att hon blivit utsatt för brott.

Flickan är 163 cm lång, väger kring 55 kilo och har kort blont hår. När hon försvann var hon klädd i svarta jeans, en svart blus med volanger och troligen svarta Nikeskor. Hon bar en beigebrun ryggsäck och lämnade bostaden på en elsparkcykel.

Tips och iakttagelser kan lämnas till polisen i Bergslagen på nummer 114 14.