Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flexibelt öppethållande

Ska vi ha fler i arbete så måste flexibilitet inom barnomsorgen, vad gäller öppethållandetider, råda. Föräldrarna har fullt upp att lösa sitt livspussel och det är viktigt att de inte stressas. Vi har mött ensamstående som tvingas att gång på gång säga nej till jobb på grund av att barnomsorgen inte är tillgängliga helger, kvällar och nätter.

Vårdyrket är ett sådant arbete där skiftarbete är en grundförutsättning för att hela vårdkedjan ska fungera. Vem ska ta hand om våra sjuka och gamla om vi inte har en bra omsorg och tider som passar de olika yrkeskategorierna?

Nu gäller det att tänka nytt. Ska unga vilja jobba inom vård och omsorgen så ska tiderna vara flexibla. Även taxan borde ses över. Kristdemokraterna anser att det här är en jämställdhetsfråga i allra högsta grad och dagens majoritet måste göra något snabbt. Mår föräldrarna bra så mår även barnen bra.

Katarina Gustavsson (KD)

gruppledare

Rita Magnusson (KD)

styrelseledamot

Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare