Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Flera spelare ville hem till Borlänge"

Kvarnsveden hade chansen att hänga på topplagen. Men det blev storförlust med 3-0 mot Limhamn Bunkeflo.
– Det var flera spelare som bara ville åka hem till Borlänge, säger tränaren Björn Lindén besviket.

Kvarnsveden höll undan mot Limhamn Bunkeflo i en halvlek. Sedan började målen rasa in.

Tränaren Björn Lindén var väldigt besviken på sitt lag efter matchen.

– Det är sju-åtta spelare som försöker ta kampen medan flera vill åka hem till Borlänge. "Sam" Huecker är den enda som håller stilen rakt igenom. Omgivningen var alldeles för dålig, säger tränaren Björn Lindén och fortsätter:

– Deras lag var bättre i 90 minuter, över hela banan och på alla positioner.

Genom två snabba omställningar i början av andra halvlek gick hemmalaget upp till 2-0. Det var Sofia Landau som låg bakom båda. I den 73:e minuten fastställde Michaela Johnsson slutresultatet 3-0 – också det i en kontring.

– De spelade väldigt rakt och enkelt. Första halvlek hade vi ganska bra kontroll, men när de får målen blir det uppförsbacke och de får mer och mer energi.

Han säger att laget inte var förberedda på hemmalagets aggressiva spel.

– Jag tycker att vi hade förberett oss bra, men det blev mycket kamp med aggressivt spel och de vann duellerna.

Tabellfemman hade en bra chans att sätta press på topplagen. Flera resultat hade gått lagets väg den senaste tiden. Trean AIK förlorade mot Öster medan tvåan Hammarby bara fick en poäng med sig mot samma Öster.

– Nu får vi i stället jobba i mitten och hoppas vi kan studsa tillbaka nästa vecka. Vi ska samla ihop laget och prata om det här, för det var verkligen inte bra.

Förlusten var Kvarnsvedens fjärde för säsongen. Avståndet upp till AIK är tre poäng. Limhamn Bunkeflo knappade in på Kvarnsveden och ligger nu bara en poäng efter.

Kvarnsvedens nästa match är mot Hovås Billdal på söndag.