Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera som vill ta över Hamnkrogen

Nu har tiden för att anmäla intresse att ta över Hamnkrogens verksamhet gått ut.
– Vi har en handfull personer som visat intresse, säger Sören Nord, chef för kommunens tekniska avdelning.

I januari beslutade Smedjebackens kommun att säga upp avtalet med Patrik Sjödahl som sedan våren 2015 hade drivit Hamnkrogen. Enligt kommunalrådet Fredrik Rönning var anledningen att Sjödahl inte hade fullgjort sina åtaganden.

Därefter började sökandet efter en ny krögare och under rubriken "Sommarrestaurang vid Barken uthyres" ombads intresserade att senast 13 mars anmäla sitt intresse.

Sören Nord som är teknisk chef säger att en handfull personer har anmält intresse. Ingen av dem har lokal förankring.

– Nu ska vi prata med intressenterna och höra hur de ser på saken och vad de har för eventuella idéer för krogen, säger Nord.

Om cirka tre veckor tror Nord att det ska kunna vara klart med ny krögare.

Några planer på att bygga om eller bygga ut Hamnkrogen finns för närvarande inte enligt Sören Nord så den som tar över verksamheten får göra det som krogen ser ut i dag.

De preliminära hyreskraven är att krogen ska vara öppen från den 15 maj till och med den 31 augusti. Under perioden 3/6–31/8 ska lunch serveras varje dag, från 2/7–21/8 ska krogen vara öppen till klockan 01.00 åtminstone onsdagar, fredagar och lördagar med á la carte-servering eller motsvarande. Det ska också finnas alkoholtillstånd.