Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera nya vinnare har korats under golfveckan i Mora – "Det har varit drygt 1000 deltagare"

Kais Mora-spelare och gamla ishockeystjärnor har lirat golf i Mora under veckan – med bravur. Golfveckan i Mora är en succé med över 1000 deltagare från hela landet. "Det är väldigt roligt med så många gästande klubbar", säger Åke Klangefeldt, Mora GK.

Tidigare i veckan rapporterade vi om Kais Moras stora framgångar under Haugen Golf Cobra, som avgjordes i samband med golfveckan i Mora.

LÄS MER: Stora framgångar för KAIS Mora under Haugen Golf Cobra

Under fredagen fick åskådarna bland annat se Harald Lückner, före detta hockeyspelare och numera känd som expert på C More, komma tvåa i partävlingen tillsammans med Torsten Jones.

När golfveckan avslutas lördag eftermiddag kan Åke Klangefeldt, Mora GK, summera veckan som en succé.

– Det har varit drygt 1000 deltagare från hela landet – och vad vi sett har partävlingarna varit mest populära, säger Klangefeldt.

Arrangören har också haft tur med vädret. Ja, det kom visserligen en rejäl skur på lördagsförmiddagen, men det hindrade inte golfarna att spela vidare.

Under fredagen genomfördes partävlingar som kallas 6-6-6. Det innebär att det spelas först sex hål "bästboll", sedan sex hål "greensome", och slutligen sex hål "foursome". Totalt kom 208 spelare till start.

Så här blev resultaten:

1. Anna Wilander, Daniel Ögren, 46 poäng.

2. Harald Lückner, Torsten Jones.

3. Johan Ström, Peter Mattsson.

B-klassen:

1. Anneli Bogg, Lena Henriksson, 47 poäng.

2. Lottie Dahl, Sven-Olof Mörk.

3. Mia Karlsson, Stefan Karlsson.