Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera ersätter förbundskapten Bråten

Annons

Längdskidornas avhoppade förbundskapten Inge Bråten ersätts av flera _ som har funnits i landslagsorganisationen tidigare.

Bengt Stattin blir herrkapten i skidlandslaget och får Lars Selin som assistent.

På damsidan fortsätter Joakim Abrahamsson som tränare och han får Magnus Ingesson till sin hjälp.

Landslagsåkarna fick i samband med en träff i Kolmården på fredagen reda på hur den nya ledarorganisationen kommer att se ut med sikte på OS i Vancouver 2010

Efter Inge Bråtens tvååriga tid som förbundskapten är det idel välkända ansikten:

Förbundskaptenstiteln försvinner formellt. Stattin och Abrahamsson blir ansvariga för laguttagningar och har det sportsliga ansvaret.

Och för att avlasta tränarkadern kommer Skidförbundets nordiske chef Per-Åke Yttergård att ta ett större administrativt ansvar. Och i bakgrunden finns Kaarel Pütsep liksom tidigare som koordinator.

Noterbart är att det inte heller i fortsättningen finns plats för någon sprinttränare, vilket sprintåkarna klagade över förra vintern.

Dessutom finns Ola Rawald med i igen, sprinttränaren som mer än någon annan ligger bakom Sveriges stora framgångar i sprint på 2000-talet, men som hoppade av och blev tränare för Kina inför förra säsongen. Nu är han engagerad av Sveriges olympiska kommitté för att hjälpa längdåkare och skidskyttelandslaget.

Bengt Stattin får som herrkapten det tyngsta ansvaret efter Bråten. Han har varit Undrom utanför Sollefteå trogen i hela sitt liv och har varit verksam på skidgymnasiet i Sollefteå i många år.

Längdlandslaget drog över budgeten förra säsongen och ekonomin är en sak som Yttergård varit tvungen att ta hänsyn till vid arbetet med den nya ledarorganisationen. Men han förnekar att ekonomin satt stopp för satsningar.

Ännu har ingen junioransvarig engagerats. Kommande veckan räknar den nya tränarkadern med att presentera landslagstrupperna för säsongen 2007/2008.

TT

Mer läsning

Annons