Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera damlag flyttas uppåt

Mora, Forssa och Hedemora har fått erbjudandet.
– I damernas division 3 finns en tre-fyra lag som är mogna att ta steget upp i tvåan, säger Lars Norman, ordförande i Dalarnas fotbollsförbund.

Inför säsongen 2013 införs ett nytt steg i seriepyramiden för damerna då den nya Damettan införs. Det får inverkan nedåt i seriesystemet. Bland annat blir det division 2 på regional nivå.

– Det är bra. Då får vi bestämma själva.

I Svealandsregionen blir det division 2-serier för 40 lag, fyra tiolagsserier, och där finns det drygt 25 platser som är vakanta och som ska fördelas mellan de åtta distrikten. Dalarna har tre platser och dessa har erbjudits Mora, Forssa och IFK Hedemora. Avesta har kvalificerat sig för spel i den nya tvåan och förmodligen hamnar också Gagnef där, även om laget just nu kvalspelar för en plats i division 1.

Korsnäs och Gustafs tar plats i division ett.

– Allt det här görs för att höja kvalitén på fotbollen. Om man ser på damtrean så har det ofta varit så att en tre, fyra lag gått ifrån och hållit en högre standard än resten av serien. Den här säsongen har lagen haft ett avancemang att spela för, även om de inte vunnit serien. De får nu chansen i en bättre division 2.

Även på herrsidan blir det en hel del förändringar till nästa säsong. Det blir bara en division 5 nästa säsong och bara två division-6-serier. Det gör att en hel del lag får flytta nedåt i seriesystemet. Vilka lag som hamnar var bestäms först när höstens kvalspel är avklarat.