Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera dalaförare i kampen om SM-guldet: "Det är stenhård konkurrens"

Rally-SM går in i slutspurten när Kolsvarundan avgörs i helgen. Dalatrion Daniel Röjsel, Thomas Thunström och Johnny Andersson jagar SM-titeln i respektive klass. Sporten satsar på rally-SM och direktsänder från målgången på lördag.
– Vi ska göra allt vi kan för att få så mycket poäng som möjligt med oss hem, säger Röjsel i ett pressmeddelande.

För fler sportnyheter – följ oss DT Sport på Facebook här

MISSA INTE: Satsning på rally-SM – vi direktsänder från målgången

Rally-SM är nära ett avgörande med bara två deltävlingar kvar på säsongen.

I Kolsvarundan hoppas Daniel Röjsel, SMK Dala, i den otrimmade juniorklassen ta över ledningen från Salas Elias Lundberg som bara har sex poängs ledning i sammandraget.

En totalseger i Köping ger 25 poäng – i en tävling som avslutas på lördag kväll.

– Det är stenhård konkurrens i klassen och vi har haft det tufft tidigare under säsongen. Det finns potential i bilen samtidigt som mycket är regelstyrt och svårt att påverka själv i en fabriksbil som denna. Små förbättringar har gjorts under sommaren men det vi kan och måste göra för att ligga steget före är att fokusera på varenda detalj i tävlandet nu i helgen, säger Daniel Röjsel i ett pressmeddelande.

I den trimmade fyrhjulsdriftsklassen är Ludvikas Thomas Thunström tvåa på 56 poäng. Ledaren heter Michael Wikström, Boden, och är bara tre poäng före.

Hedemoras Johnny Andersson har fått upp ångan och är tvåa i den otrimmade tvåhjulsdriftsklassen, på 58 poäng. Där är avståndet till Hässleholms Anders Åberg betydligt större då ledaren har 82 poäng.

Efter Kolsvarundan återstår bara rallytävlingen i Linköping, East Sweden Rally, som avgörs den 8-9 september.