Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera bilar i krock i centrala Falun – sex personer förda till sjukhus

Tre personbilar var under natten mot torsdag inblandade i en trafikolycka på Gruvgatan i Elsborg, Falun, i samband med cruisingen som pågick under onsdagen.

Annons

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 23:51. I samband med cruisingen i Falun under onsdagen ska en bilist ha gjort en så kallad burn-out, vilket resulterade i att bilen fick kast och av misstag hamnade i det mötande körfältet.

Där krockade den med en bil, som i sin tur åkte in i en tredje bil.

Den mötande bilen hade fyra passagerare, en kvinna och en man samt två barn. De var inte en del av cruisingen. I bilen som sladdade färdades två kvinnor.

Enligt RLC Bergslagen var det mycket folk på platsen och situationen var rörig. Sex personer fördes med ambulans från platsen till Falu lasarett.

Fem av de som fördes till sjukhus uppges ha lätta skador. Mannen som befann sig i den påkörda bilen uppges ha fått allvarliga skador.

Föraren är i nuläget misstänkt för vårdslöshet i trafiken och vållande till kroppsskada i flera fall. Personens körkort togs på platsen, och bilen är beslagtagen för tekniskt undersökning.

LÄS ÄVEN Arrangören om olyckan: Det skedde utanför cruisingområdet

Kartan anger ungefärlig position.