Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler vårdplatser i Ludvika i sommar

Fler vårdplatser än på många år kommer att vara öppna på Ludvika lasaretts två vårdavdelningar i sommar.
– Vi har haft en lyckosam rekrytering. I vintras anställde vi elva sköterskor, säger Marie Melin som är teamledare på vårdavdelningarna.

I fjol drog man ned till 25 vårdplatser under sommaren. I år kommer samtliga 38 vårdplatser att vara öppna den första semesterperioden från 23 juni till 20 juli.

– Den andra perioden, veckorna 30 till 33 (21 juli – 17 augusti) är 32 platser öppna, upplyser Melin.

Hans Liljeberg, områdessamordnare inom sjukvården, konstaterar att det inför denna sommar ser bättre ut i Ludvika än i Falun.

– I Falun får vi dra ner på vårdplatserna på grund av sköterskebrist eller för att vi inte fått tillräckligt med semestervikarier.

Denna bild bekräftas av Ann-Sofie Enlund som är verksamhetschef för medicinklinikerna i Falun och Ludvika.

– Vi är glada att vi fått till det så bra i Ludvika, säger hon och nämner att flertalet av de som i vintras anställdes i Ludvika i januari hade tagit examen vid sjuksköterskeutbildningen.

I Falun finns 66 vårdplatser på medicin. Hur många av platserna som hålls stängda i sommar är ännu oklart då man fortfarande arbetar med rekrytering, enligt Enlund.

Kan det bli så att patienter som normalt skulle ha vårdats i Falun nu i stället läggs in på Ludvika lasarett?

– Det är en möjlighet att det blir så.

Ann-Sofie Enlund nämner i övrigt att det pågår utredning angående vilka lokaler på Ludvika lasarett som ska byggas om till sex vårdplatser för dialyspatienter.

– Det är mycket tekniskt förknippat med dialysplatser så vi hinner nog inte öppna dessa platser i år utan det blir under 2015.