Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler kalvar omhändertas

Ytterligare nio kalvar omhändertas nu på den gård i Södra Dalarna, där 13 kalvar magra kalvar förra veckan omhändertogs och avlivades.

Beslutet grundar sig på att foderläget inte förbättrats så att kalvarna kunnat lägga på sig nödvändigt hull. Detta trots att det gått två veckor sedan fyra döda kalvar hittades på gården och ägaren förelades att förbättra för djuren.

Länsstyrelsen överväger också att pröva ett eventuellt omhändertagande av resterande hundratalet djur på gården. Delanalys från SVA har visat att de utfodrats med mögligt foder, och spannmålsprov håller för närvarande på att analyseras.

I slutet på förra veckan hade ägaren inte heller åtgärdat den besvärande vattenläckan i lösdriften. Den nio kalvarna är planerade att flyttas på torsdag, och då kommer länsstyrelsen även att ta ställning till vad som ska ske med övriga djur.