Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler författare till bokafton i Ludvika

Förra året växte Bokens afton och flyttade in i Folkets Hus i Ludvika. I år upprepas arrangemanget med fyra aktuella författare.

Böcker och läsning har uppmärksammats med en särskild bokkväll i Ludvika under många år. Fram till 2011 i mindre omfång. Förra året växte arrangemanget till en minimässa i Folkets hus i Ludvika i ett samarrangemang mellan biblioteket, den lokala bokhandeln, ABF och Vuxenskolan i Ludvika.

I år fortsätter man på förra årets tema - med nya författare.

Förutom barn- och ungdomsförfattaren Martin Widmark har man bjudit in ytterligare tre bokaktuella författare till kvällens evenemang.

Theodor Kallifatides kom i augusti ut med Brev till min dotter som handlar om att försonas med det som följer med att leva i exil. Att börja om på nytt och att leva med saknad.

Bengt Ohlsson, journalist och författare, är aktuell med Margot, en biografi om politikern Margot Wallström. Hans Rekviem för John Cummings kom nyligen ut i pocket.

Deckarförfattaren Carin Gerhardsen kom nyligen ut med Gideons ring, den femte boken i Hammarbyserien.

Historikern och författaren Christopher O'Regan deltog även i författarkvällen som arrangerades i Falun för två veckor sedan. Han är aktuell med boken Kärlekens krigare som handlar om maktstriden som följde efter mordet på Gustaf III.

Kvällens konferencier blir förlagschef Dorotea Bromberg.