Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler erbjuder körkortsutbildning

Efter närmare tio år som anställd körskolelärare startar 53-årige Kent Jacobson eget. Samtidigt meddelar Jacobsons nuvarande arbetsgivare – Conny Dahlfors på Swed Traffic Center i Grängesberg – att han också kommer att komplettera verksamheten med körkortsutbildning.

– Jag har börjat lite smått redan och jag kommer att ha mina lokaler i en fastighet centralt i Ludvika, berättar Jacobson, som gör sin sista arbetsvecka på Swed Traffic Center.

Namnet på körskolan blir T&T, vilket uttytt står för Trafik och Trading.

Att det redan finns trafikskolor i Ludvika är inget som avskräcker honom:

– Nej, jag får försöka hitta mitt eget koncept och jag har tänkt att vara tillgänglig både kvällar och helger och anpassa mig efter kundernas önskemål, säger Jacobson.

De senaste två åren har han jobbat på det som i dagligt tal kallas halkbanan i Grängesberg, en trafikövningsplats, där man bland annat kan simulera halkkörning.

Dessförinnan var Kent Jacobson anställd på Mattias trafikskola i sju år.

Conny Dahlfors avslöjar att han tänker komplettera kör- och halkutbildningen med körkortskurser för personbil, lastbil och buss.

– Jag har anställt en utbildningsledare från södra Sverige, som kommer hit i början på nästa månad.

Dahlfors har också en speciell kategori i tankarna:

– Personer med läs- och skrivsvårigheter tänker vi erbjuda intensivutbildning för att ta körkort. För det behövs lite extra insatser och vi ska försöka rekrytera en person till ändamålet. Med tanke på behovet finns det inte många trafikskolor i landet som har resurser att ta emot den här kategorin av elever.