Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flagrant att Falun saknar ledning

Falu kommuns gymnasieskolor har plats för 2 500 elever. Det finns bara 1 700. Vi har alltså lokaler för 800 elever som inte existerar. Den kommunala gymnasieskolan beräknas gå med 30 miljoner kronor i underskott. De fristående gymnasierna kommer att kunna begära 15 – 20 miljoner kronor mer än beräknat. Sammantaget blir kostnaden utöver budget alltså cirka 45 – 50 miljoner kronor.

Under Falualliansens ledning uppmärksammades problemet och arbetet med att ta fram en ny gymnasieorganisation påbörjades. När de rödgröna tillträdde fanns olika förslag till hur problemet skulle lösas. Sedan dess har de rödgröna inte lagt två strån i kors.

Nu har uppenbarligen tjänstemännen tröttnat på det rödgröna vanstyret och plockat fram tankarna från Falualliansens tid igen. Skolnämndens ordförande Daniel Riazat (V) förklarar i tidningarna att han inte kan kommentera förslaget eftersom han inte känner till det, trots att han har över 30 000 kronor i månaden just för att ägna sig åt skolan!

Mikael Rosén (M)

Mats Dahlström (C)

Maria Gehlin (Fap)

Svante Parsjö-Tegnér (FP)

Katarina Gustafsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare