Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FK föll trots en man mer

Trots en man mer i nästan en halvlek förlorade Falu FK hemmamatchen mot Söderhamn med 1–2.
– Vi var inte tillräckligt effektiva, säger tränaren Tomas Johansson.

Falu FK hade problem med Söderhamn i första halvlek, men fick en psykologiskt viktig kvittering i 43:e minuten efter nick på hörna av Daniel Killgren.

I andra halvlek satte laget tryck direkt och i 48:e minuten drog Jonas Garcia Persson på sig sitt andra gula kort.

– Efter det har vi tio–tolv riktigt, riktigt bra minuter. Hade målet kommit hade vi vunnit den här matchen. Men man måste sätta den också, säger Johansson.

I stället fick Söderhamn in en lyftning i straffområdet till ensamme anfallaren Nermin Celjo med ryggen mot mål i 66:e minuten.

Daniel Killgren tog duellen, Celjo föll och domaren Fredrik Jansson, Karlstad, dömde straff.

– Jag vet faktiskt inte om det var straff. Alla domare hade inte blåst, konstaterar tränare Johansson.

Celjo förvaltade straffen på bästa sätt – och Falu FK:s övertag var som bortblåst.

– Det är svårt att hålla trycket uppe i 40 minuter. Deras straffmål innebär ett energitapp för oss, konstaterar Falu FK-tränaren.

I 85:e och 86:e minuten hade Amor Layouni, som gjorde fem mål senast mot Avesta, två jättelägen till vänster i straffområdet, men drog den första bollen i utsidan av stolpen och fick se den andra räddas från nära håll av Söderhamnsmålvakten.

På stopptid sköt Henrik Löfstrand i ribbkrysset efter inlägg från Layouni.

– Vi pratade innan matchen om att det är marginaler som avgör fotbollsmatcher och så var det i dag. Vi var inte tillräckligt bra eller effektiva för att vinna, säger Tomas Johansson.