Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjerdsmesstiftelsen delade ut stipendier

För tredje året har Fjerdsmesstiftelsen delat ut stipendier till personer som gjort insatser till gagn för bygden. Stiftelsen har som ändamål att främja kulturen i Stora Skedvi genom stöd till utbildning och hembygdskultur.

I år skedde överlämnandet på Hembygdsgården. Sammankomsten inleddes med spel på näverlur framfört av Bengt Olerås. Följande fem personer tilldelades stipendium:

Malin Johansson, Piparns Lantbruk, för att ha utvecklat och tillverkat Piparns grillost och tagit första pris i tävlingen Årets UF-företag.

Peter Flink som sedan 2013 driver Ateljé Y, ett konstgalleri med tillhörande spännande trädgård som även bjuder in till musik- och teaterkvällar. Tills vidare stängt under rådande smittoläge.

Bengt Olerås, hornist och bygdens mest kända yrkesmusiker som nyss firat 50-årsjubileum som musiker. En planerad jubileumskonsert är skjuten på framtiden på grund av coronaläget.

Bo Söderlund, en man med stort engagemang för bygdens utveckling och som verkat för nya skolans utformning, affärens nyöppnande med mera.

Karin Simes, skribent som skildrar bygdeaktiviteter i lokalpressen.

Efter utdelningen serverades kaffe och konstfullt gjord bakelse på kaffestugans altan med solen speglande i älven i den vackra miljön.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel