Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka Leksandssegern

Det gick segt i början.
Men med hjälp av en darrig Karlskronamålvakt och ett självförtroende på topp vann Leksand till sist bortamatchen mot tabelljumbon med klara 6–2.
Därmed tog Leksand full pott, sex poäng, på sin roadtrip i söder som inleddes med 6–0 mot Malmö i lördags.

– Jag var lite orolig för den här matchen. Efter en okej förstaperiod spelade vi riktigt illa i tio minuter i den andra perioden. Men vi är starka för tillfället och lyckades vända, sa Leksandstränaren Andreas Appelgren till Viasat Hockey.

I Karlskrona, som haft en tung inledning på serien och senast släppte in åtta mål mot Västerås, debuterade Växjölånet Mattias Modig i målet.

Och Modig-effekt blev det, men inte riktigt på det sätt som Karlskrona hade hoppats på.

Den Anaheimdraftade burväktaren svarade nämligen för tre grodor, modell större. Den första kom när Leksand gjorde 1–0 i slutet av den första perioden. Mark Hurtubise slängde iväg ett skott från blålinjen, som Modig på ett märkligt sätt lyckades styra in i mål.

I den andra perioden vände Karlskrona till 2–1 innan Leksand replikerade med två snabba mål.

Kvitteringen var en projektil från blålinjen av Kevin Kapstad. Leksands tredje mål var dock ännu en bjudning från Modig. Nu var det Jon Knuts som sköt från dålig vinkel och även den här gången letade sig pucken in via Modig.

– Han är lite darrig, så vi ska fortsätta att slänga in puckar på mål, sa Jacob de la Rose inför den tredje perioden.

Efter de två psykologiska Leksandsmålen i slutet av den andra perioden kom ytterligare ett i början av den tredje, då Jens Bergenström spelade fram Patrik Hersley i power play. Hersley har därmed gjort mål i Leksands senaste fyra matcher.

Jacob Blomqvist utökade till 2–5 innan Patrik Norén fick fastställa slutresultatet med sitt första mål, ett märkligt sådant, för säsongen. Noréns skott från blålinjen gick över, men pucken studsade i plexiglaset och tillbaka via olycklige Modig och in i mål.

– Visst fick vi några billiga mål, men jag tycker ändå att vi var värda segern. I sista perioden var det inget snack om saken, sa Andreas Appelgren.

Leksand har nu vunnit sina fyra senaste matcher och befäster serieledningen i Hockeyallsvenskan. I nästa omgång, på fredag, väntar Asplöven hemma.