Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällräddare söker skoteråkare

Ett 20-tal fjällräddare och frivilliga från byn Gördalen söker efter en man och hans elvaåriga dotter som är försvunna på fjället. Från luften letar även poliser i en helikopter, utrustad med sökljus och värmekameror.

Annons

Larmet om att två personer kört vilse på Drevfjället kom in vid 15.40-tiden på måndagen. Den 37-årige mannen och hans 11-åriga dotter kontaktade anhöriga som slog larm.

Mannen och dottern var ute på en skotertur och körde fast i snön – området runt Gördalen fick hela 38 centimeter snö under helgens snöfall över Dalarna.

Sökandet intensifierades under natten. Vid 03-tiden natten mot tisdagen var ett 20-tal fjällräddare i gång och en helikopter med värmekamera på väg från Stockholm.

Vid åttatiden på tisdagsmorgonen skickades en helikopter upp från Stockholm.

– Har de tagit sig ner till något skogsparti, så kan det finnas spår som kan synas från helikoptern, säger Stefan Dangart vid dalapolisen.

Polisen har varit i kontakt med sina norska kollegor. Då när det gäller den tekniska biten för att försöka spåra telefonen.

– Vi har inte haft någon telefonkontakt med skoteråkarna, säger Johan Wennström, vakhavande befäl vid polisen i Dalarna.

Fjällräddaren Olle Eklund uppgav tidigt på tisdagsmorgonen att en sökbas upprättats i Gördalens bystuga.

Helikoptern, som återvänder till Stockholm för byte av besättning, skickas tillbaka till sökområdet.

Under natten låg temperaturen i området kri 16 minusgrader. Men enligt uppgift till TT är både pappan och dottern välutrustade och fjällvana. Ingen av dem bor i området men vistas ofta här.

– De är inga nybörjare, säger Johan Wennström till TT.

Det finns stugor i området där de eventuellt skulle kunna ha övernattat.

– Men området är gigantiskt stort, och det är svårt att veta om det finns nödstugor i närheten av var de kan befinna sig.

Annons