Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjällpersonal återvänder - färre nyanställs

På torsdagsmorgonen började snökanonerna arbeta på Idre Fjäll och inom kort återvänder den personal som behövs för att Idre Fjäll ska fungera.
– Det som skett är att alltmer av vår personal väljer att återvända. I år handlar det bara om 15 nyanställda, resten blir personal som återvänder, säger Calle Strömberg som är personalchef på Idre Fjäll.

Annons

Idre Fjäll är kommunens största privata arbetsgivare och vintertid jobbar omkring 450 personer på Idre Fjäll, därtill kommer alla restauranger och entreprenörer som har egen personal.

Inför varje vinter har Idre Fjäll behövt rekrytera en stor mängd säsongsanställda. Något som även gäller restaurangverksamheten som bedrivs av egna entreprenörer.

– För bara tre år sedan anställde vi 70 nya medarbetare inför vintern, men nu har behovet minskat till endast 15 i år, berättar Calle.

Idre Fjäll har inför säsongen varit på plats i Stockholm och Göteborg för att rekrytera den personal som behövs.

– Vi hade 600 sökande till 15 platser och av de 600 hade vi 150 på interjuver, berättar Calle.

När erbjudanden om jobb nu går ut så kommer de jobben i första hand att gå till Idre- och särnabor.

– Elva av de femton nyanställda kommer från Idre och Särna, summer Calle.

Hur kan det då komma sig att det blir så få nyanställningar?

– Alltfler väljer att återkomma och det är vi glada för. Se på skidskolan som inför den här vintern enbart behöver komplettera med två nyanställda skidlärare, säger Calle Strömberg.

Utanför har snökanonerna nu inlett arbetet med att lägga snö och när anläggningen öppnar upp blir det till en början med den fast anställda personalen.

– Inför julhelgen kommer sedan väldigt många och sedan fyller vi på med ytterligare personal en bit in i januari, säger Calle Strömberg.