Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Firma Larsson/Hajo avgjorde för Faluherrarna

Alexander Rudd och Alexander Galante Carlström stal poängshowen.
Men det var Johannes Larsson och Ciya Hayo som avgjorde matchen.
– Det var väl rejält otippat, skrattar Larsson efter 10–7 segern borta mot Helsingborg.

Johannes Larsson inledde själv matchen på backposition, men efter en knackig förstaperiod, där Helsingborg gått ifrån till en 4–2-ledning ändrades det om i formationerna inför andra.

– Jag blev uppflyttad som forward i andra och tredje, så det var lite växlat. Vi flyttade även om lite fler positioner och i tredje gick vi ner på två femmor, berättar Larsson.

Alexander Rudd (4+1) och Alexander Galante Carlström (4+0) fortsatte på samma spår som i premiären mot Granlo och öste in poäng.

När det hela skulle avgöras vid ställningen 7–7 i den tredje perioden, var det dock Johannes Larsson och Ciya Hajo som skulle bli huvudrollsinnehavare.

Larsson satte dit det så viktigiga 8–7-målet och av bara farten gjorde han sedan även 9–7. Båda gångerna framspelad av Hajo.

– Vid första lägger "Matte" (Carlgren) ned den till Ciya på kanten, som hittar in till mig i mitten. Jag träffar underarmen på målvakten, innan den studsar in i kassen.

– Det andra är i tom kasse när Ciya vinner boll och driver in den i mitten. När jag får den är det bara att lägga in den i tom bur.

Matchen som helhet innehöll både toppar och dalar menar Larsson.

– I första var vi jättedåliga och kunde ha legat under med mycket mer än vad vi gjorde. I andra tar vi tag i det och får lite fart på bollen. I tredje fortsätter vi, samtidigt som de höjer sig. Det var mycket hawaii, mycket utvisningar och lite hafsigt spel. Det var ingen välspelad match.