Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga musiker underhöll på SPF

/
  • Orsa Spelmanslags Storband med kapellmästare Perra Moraeus längst fram till höger. 
  • Orsa Musikskolas Lilla Spelmanslag med kapellmästare Olle Moraeus gästade SPF Majstångsbackens senaste möte.

SPF Majstångsbackens senaste medlemsmöte gick i musikens tecken. Orsa Musikskola svarade för underhållningen och med sig hade de sin kapellmästare och rektor Olle Moraeus.

Annons

Lilla spelmanslaget började med att spela "Gärdebylåten", där publiken klappade händerna i takt med musiken. De fortsatte med en resa i tid och rum med att spela en gammal polska efter Sven Gren.

Efter denna blev det en gånglåt från Skattungbyn komponerad av en gammal spelman, Jonas Hammar. Det blev en låt från Norge och en från Shetlandsöarna .Låten de spelade från Malung hette Uppsalavalsen.

Stina Olsén från Orsa hade komponerat "Knikåvalsen", där Olle Moraeus demonstrerade hur man knickade. En Irländsk vals blev den sista vi fick höra från dessa otroligt musikaliska ungdomar. De fick enorma applåder av åhörarna.

Orsa Musikskola huserar en erkänt bra inspelningsstudio. Här görs professionella produkter. Denna studio är även hemvist för bl a Larz Kristerz, Kalle Moraeus och Orsa Spelmän.

Orsa Musikskolas storband förberedde sig nu med alla sina instrument och de inledde med att spela en Gospel under ledning av kapellmästare Perra Moraeus.

De fortsatte med lite modernare musik från 80-talet och med fantastiskt duktiga solister. Det var trumpetsolo, saxofonister, trombonister och batteristen som alla briljerade med sina fina spel under rungande applåder. Börje Elofsson tackade Lilla Spelmanslaget och Storbandsorkestern för deras fina uppträdande och hälsade dem välkomna till oss igen.

Lotteridragningen genomfördes och påminnelse om frågeleken Hjärnkoll den 12 oktober på Majstångsbacken samt mötet den 19 oktober då Anders Åkerlund kommer och berättar under rubriken "Mitt Afrika".

Ing-Mari Kullander

Mer läsning

Annons