Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tema bibliska missionärer hos RPG

/
  • Sven Nyman talade om bibliska missionärer när han gästade RPG i Avesta.

RPG i Avesta har haft möte och talat om bibliska missionärer.

Annons

RPG-träffen den 17 maj börjar i Pingstkyrkans kyrkorum med musik av Team Gideon där Anders Bohlin är konferencier. Sju musiker i form av tre gitarrer, en saxofon, ett dragspel och två sångsolister sjunger evangeliska sånger. De församlade hälsas välkomna av Ulla-Britt Nyman på ett glädjande sätt.

Sven Nyman, sångsolist i Team Gideon, berättar om den förste missionären, Barnabas, om vilken det står omtalat i Bibeln. Barnabas föddes på Cypern av levitiska föräldrar av prästsläkt.

Barnabas tillhörde församlingen i Jerusalem. Han var omhändertagande. Han undervisade i Antiokia och även i Tarsus och gjorde insamlingar till de behövande i Jerusalem och Antiokia stod som gåvogivare. Han var själavårdare som styrkte och hjälpte och arbetade både med Paulus och Petrus efter Jesu död och uppståndelse. Både den första och den andra resan gick till Cypern.

Innan kaffet spelades ytterligare några sånger och ett dragspelssolo i fransk stil bjöd Mats Gunnarsson på. Det pålystes även om vårens sista träff som äger rum på Folkärna gammelgård där det bland annat blir guidad visning på Pressglasmuseet, kaffe på Norelund samt besök på Lasses i Pellbo på Maisies konst. Föranmälan krävs.

Mer läsning

Annons