Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närodlad kultur i Skedvis nya bibliotek

/
  • Ett 30-tal personer samlades i Stora Skedvis nya ljusa bibliotek i förra veckan för att lyssna när Karin Jarl Nydén presenterade sin senaste bok. Texterna varvades med musik av kvartetten Ta ton.

Närodlad kultur bjöds det häromkvällen på i Stora Skedvis nyinvigda bibliotek när Skedvi-författaren Karin Jarl Nydén presenterade sin nya roman ”Huset som Joel ärvde” för hemmapubliken.

Annons

Ett 30-tal personer lyssnade och levde sig med när Karin berättade om och läste ur både den nya romanen och den tidigare ”Alvas leende”. Stämningen var så tät och nära att man kunde ha hört en nål falla.

Båda romanerna handlar om kvinnor som tycks ge upp sitt eget liv för andras skull, men som ändå besitter en inre styrka som räddar dem. Temat i den nya romanen är högaktuellt: människor som flyr, nya murar som byggs.

– Vad händer med oss när vi stänger varandra ute? Eller stänger inne. Vad händer med ett sådant samhälle?, frågade sig författaren.

Texterna underströks av visor framförda av kvartetten Ta ton, de vill säga Karin själv, maken Erland Nydén, författarkollegan Elvira Birgitta Holm och grannen Göran Sundmark. En blandning av judiska sånger och svenska visor och sånger av bland andra Jaques Brel och Leonard Cohen.

– Kultur av den här typen vill vi ha mer av. Varför inte ha bokuppläsning på både dagtid och kvällstid, sade Skedvibon Solveig Kempe efter programmet.

Något som också de övriga i publiken kunde instämma i.

Mer läsning

Annons