Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monika hann med 27 år i olika byskolor

/

Annons

60 år fyller den 22 december Monika Utter, Lövskogsvägen i Ludvika.

Monika, född Svensson, växte upp i Silverhöjden. 1968 tog hon realexamen i Grängesberg och gick ut gymnasiet på Högbergsskolan i Ludvika.

- På den tiden fick man inte säga att man tog studenten, påpekar hon.

Efter gymnasiet läste Monika vidare på lärarhögskolan i Karlstad och tog sin examen 1975.

Året efter började hon som mellanstadielärare i Malingsbo skola. Det hann bli 27 år i olika byskolor så som Björsjö, Lernbo, Gubbo, Hagge och Vinsbo fram till hösten 2002. Då blev hon utbränd och kunde inte återvända till lärarjobbet.

Monika fick starta om. Hon började arbetsträna på Solgärdes äldreboende och trivdes bra. Därför utbildade hon sig till undersköterska 2004-2005.

Sedan dess har Monika vikarierat, mest på Solgärde men också på andra äldreboenden i Ludvika kommun. Våren 2011 fick hon en tjänst på Solgärde.

- Mina båda yrken tangerar varandra. Man får jobba med människor och relationer. Vård av äldre i livets slutskede har gett mig en stor erfarenhet som jag annars inte skulle ha fått del av, säger Monika.

Under ungdomen och tio år framåt var folkdans i Ljusnarsbergs folkdanslag ett stort fritidsintresse. Det var resor till andra folkdanslag, spelmansstämmor och andra länder.

- I det sammanhanget träffade jag min blivande man Örjan som var och är spelman.

De har varit gifta i 33 år, har två utflugna barn och ett barnbarn som heter Viktor.

Födelsedagen firas hemma med familjen och collien Sammy som just nu är hennes stora intresse.

Mer läsning

Annons