Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek och glada låtar i Bingsjö

/
  • Sång- och musikgruppen Ruijan Haarat framträdde i Bingsjö kyrka under rubriken ”Kärlekssånger och glada låtar”.

Sång- och musikgruppen Ruijan Haarat höll den första av vårens konserter i Bingsjö kyrka.
Detta i ett program kallat ”Kärlekssånger och glada låtar”.

Annons

Den pampigt sirliga "Dal Jerks gånglåt", inledde konserten med orgelkomp. Anderses Inga-Britt var konferencier och hälsade alla välkomna. Marianne Wennström och Kristina Arvesdotter ansvarade för solopartierna i Py Bäckmans ”Kärlekens och livet” varpå en växelsång mellan körens damer och herrar sjöngs i Robban Brobergs ”Maria Therese”.

Karin Szabo läste med stil och känsla en kärleksdikt av Dan Andersson. Allsånger är populära i många sammanhang liksom denna gång när "Svensk Annas vals" sjöngs och Hans Ehrling var försångare på klingande Rättviksmål.

Musiken fortsatte med "Nylands vals", 80-års polskan och polketten "71:an” från Östbôrtja. Musikerna bestod av Hans Ehrling, Eskils Monica, Sommar Börje, Ingegerd Ljunggren, Walters Susanne, Ingegerd och Christer Bergin. Sången ”Var det du?” av Vreeswijk sjöngs. Där ansvarade varje körstämma för sina verser och femte versen blev i förenad form.

Anderses Inga-Britt överraskade körledaren Walters Börje med en pratstund vid mikrofonen om några brudmarscher han gjort till sina barn. Det blev ett varierat medley på bröllopsmarscher. Det började med "Pekkos Pers brudmarsch" från Bingsjö och avslutades med den vanligaste genom tiderna i dagligt tal ”Mendelsohns”.

En allsång av betydligt senare datum sjöngs ”Kärleken är”. Den sista av de tre Eklundapolskorna av Viksta Lasse från Uppland spelades. Viksta Lasse spelade mycket med Hjort Anders och det går att skönja en Bingsjöådra i takten.

Kören fortsatte med bl a ”Sollerö långdans” och mot slutet Mozarts. "Hela jorden grönskar” med tillönskan om vårens ankomst. Efter applåder och avtackningar sjöngs ett extra nummer.

Efter påsk kommer Ruijan Haarat att ge samma konsert i Rättviks missionskyrka.

Walters Börje Edénius

Mer läsning

Annons