Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin är en pigg 90-åring

/

Karin Andersson i Äppelbo är en pigg 90-åring.
Karin sköter sig helt ensam i hemmet i Äppelbo, utan hjälp och så länge vädret tillåter tar hon bilen för att handla och hälsa på vänner och pensionärsföreningens aktiviteter och utflykter.

Annons

Det är egentligen en prestation av en kvinna, som faktiskt under årens lopp gått igenom många sjukdomar och operationer, samtidigt som hon tidigt blev änka och ensam redan 1983.

Karin var en duktig konstnärinna i yngre år, och efter att ha fått tillbaka livsglädjen i slutet av 80-talet efter makens bortgång, började hon åter ägna sig åt sitt stora intresse. Hon har under årens lopp arrangerat ett flertal utställningar med olika inriktningar och alster.

Karin älskar att hålla på med sina hobbyer såsom broderier, porträttsvävning, porslinsmålning, bildvävnad, glasetsning, silversmide och korgmålning, med mera. Det mesta har hon någon gång provat på.

Klockan ringer tidigt varje morgon så att hon ska hinna med alla dagens bestyr, såsom bullbak och kakor inför kommande helg. Ja, det räcker inte med att hon bakar till sitt eget hushåll; hon bakar också till barn, barnbarn, vänner och bekanta. Alla ska få smaka.

Sin 90-årsdag firar Karin Andersson på stans roligaste krog "Wallmans i Stockholm" tillsammans med barn och barnbarn. En plats där hon även firade sin 80-årsdag för tio år sedan.

Mer läsning

Annons