Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan trivs som lärare

/

– Jag jobbar som lärare för att det är verkligt stimulerande att arbeta med ungdomar. Du lär dig helt enkelt tänka på ett annat sätt. Ungefär så vill Håkan Eriksson beskriva sitt arbete på Hagagymnasiet och det viktiga beslutet att börja arbeta som lärare i media.

Annons

–Det är inget fel på sommarlov, det kan faktiskt vara riktigt trevligt. Men det var inte för sommarlovet jag bestämde mig för att börja arbeta som lärare, framhåller Håkan Eriksson.

Om sig själv kan Håkan berätta att han är född i Mora, han är också mycket bestämd då det gäller födelseorten. Även om det var i Mora Håkan kom till världen för 60 år sedan så står Bergvik, Söderhamns kommun, som födelseort i officiella papper.

– Mina föräldrar var på besök i Mora då jag föddes, men det var i Bergvik familjen bodde och där växte jag också upp, förklarar Håkan de motstridiga uppgifterna.

Vägen till Hagagymnasiet där han för tolv år sedan började arbeta som lärare på medieprogrammet gick via en mångårig verksamhet som företagare i reklambranschen.

– Jag har drivit många företag i reklambranschen. Numera har jag inget företag, har överlåtit rollen till mina söner, summerar Håkan Eriksson.

Det var i september i år bröderna Rickard, Samuel och Pontus Eriksson blev ägare till framgångsrika företaget Skyltstället i Borlänge.

– Fast jag har en fot med fortfarande, medger Håkan då det gäller det gäller familjens företag och rollen som företagare.

Åren som lärare har gett Håkan många nya erfarenheter och åtskilliga nya vänner. Om sitt dagliga arbete och givande kontakter med elever och lärarkolleger berättar Håkan med stor entusiasm.

– Du tänker på ett annat sätt då du arbetar med ungdomar. Då är du tvungen att hänga med i sociala medier och annat du kanske inte haft så mycket grepp om.

Är något Håkan är mindre nöjd med är det att gymnasiets medieprogram snart är ett minne blott.

– Om två år fasas medieprogrammet ut och det tycker jag är väldigt trist. Intresset för programmet har bara ökat och då känns det tokigt att lägga ned utbildningen, anser Håkan Eriksson.

På sin fritid prioriterar Håkan numera vad han upplever som det viktigaste av allt: umgänget med sina sex barn och de elva barnbarnen. Håkan är mycket stolt över dom alla, något han gärna och ofta påpekar.

Tidigare har det varit Borlänge Musikteater, där han nu är hedersmedlem, och teaterns breda verksamhet, Håkan ägnat merparten av sin fritid. Hos Borlänge Musikteater har Håkan producerat 6 musikaler, Grease, Hair och Fame, var några av dem.

– Spelat gitarr och sjungit har jag gjort i stort sett hela livet och jag har stått på teaterscen också. Det var i Spelman på taket där jag delade roll med Åke Strömmer, berättar Håkan.

Det var rollen som Slaktaren Håkan Eriksson och Åke Strömmer delade den gången.

– Borlänge Musikteater har många talanger och det är alltid lika roligt att följa arbetet med nya uppsättningar. Det är något visst med teater och mitt eget intresse är fortfarande stort, avslutar Håkan Eriksson.

Mer läsning

Annons