Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudstjänst i det fria

/

Friluftsgudstjänst i strålande sol vid Korså griftegård på den tionde söndagen efter trefaldighet.

Annons

I ett härligt sensommarväder samlades 25 personer till Korså Bruks griftegård för att tillsammans fira gudstjänst ledd av komminister Jenny Ärnlöv. Korså ligger i Sundborns församling. Korså bruk var ett järnbruk som togs i drift 1841 och upphörde 1930. Mycket av den gamla miljön finns kvar såsom herrgården, missionshuset och smedslängorna.

Vid utfarten mot Sundborn är begravningsplatsen idylliskt belägen vid sjön Lilla Logärden. Kyrkvärden Inger Wahlman hade välkomnande förberett med bland annat skyltning och bänkar. Gudstjänsten ringdes samman av Erik Larsson, genom att slå med hammare på en stor järntriangel likt man gör i Dådrans kapell. Inger läste en av dagens texter. Jenny Ärnlöv höll en fängslande predikan över temat ”Nådens gåvor” och avslutades med unison sång i sommarpsalmen ”I denna ljuva sommartid”.

Walters Börje spelade på sin friluftsorgel till psalmerna och avslutade med Dalvisan och Änglamark. Det vackra vädret, miljön och trivseln gjorde att alla satt kvar utan brådska, drack sitt kyrkkaffe och njöt av samvaron.

Mer läsning

Annons