Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisören Ellinore Elg satsar på lyx

/
  • Ellinore Elg, till vänster i bild, är uppväxt i Björbo men arbetar numera som frisör i Stockholm där hon också blivit en del av kändisvimlet.

Från att klippa Barbiedockor och syskon till att fixa frillorna på Stockholms kändisvärld.
Det är ett steg som frisören Ellinore Elg från Björbo tagit och som hon trivs ypperligt med.
– Jag vill ha en egen salong och ge kunderna kvalité, lyx, och professionell service, förklarar den målinriktade 22-åringen.

Annons

Redan som liten klippte Ellinore Elg såväl Barbiedockornas hår som på sig själv, syskon och skolkamrater, och på dagis fick hon t o m saxförbud. Frisörintresset avtog dock inte och när familjen besökte morfar i Åmål återfanns man med garanti Ellinor i en frisörsalong en vän till mamma drev.

– Jag tittade, frågade, sorterade kammar och sopade golv. Jag älskade att vara där och det gjorde att jag kände att jag själv ville stå där och jobba en dag och så blev det. När jag var 10 år lät en av de anställda mig färga håret på henne. Den lyckan var obeskrivlig och det kommer jag faktiskt aldrig att glömma, berättar Ellinore som utbildades sig till frisör vid Haraldsbogymnasiet i Falun och tog studenten 2014.

Men efter skolan hade hon tappat fokus en smula.

– Skoltiden var kämpig och efter examen bestämde jag mig för att gå en bartenderutbildning i Grekland. Jag var borta i lite mer än en månad och lärde mig mycket om mig själv, mitt självförtroende. Min självkänsla växte och jag kom hem som en ny människa. Det var verkligen mitt livs resa.

Väl på hemmaplan tog frisörkarriären fart.

– Karriären började när jag fick mitt första frisörjobb på Nikita Hair i Falun. Jag började som trainee och sedan fick jag mer och mer timmar och så småningom även en fast kundkrets. Valet att bli frisör var en självklarhet och en dröm. Ett år senare blev jag headhuntad till Nikita Hair i köpcentret Mall of Scandinavia i Stockholm och bestämde mig för att flytta när jag såg en möjlighet till att klättra ännu mer i karriären.

Tiden i Stockholm har börjat bra och Ellinore har bl a vunnit en intern säljtävling där 1:a pris var en resa till Florida, USA.

– Jag fick uppleva Matrix Destination 2018 vilket var som att vara världskänd för en vecka. Det var press, röda mattan, roomservice, champagne, privatchaufför och vi fick bo på världens lyxhotell. I nio dagar fick jag uppleva ett liv som jag knappt trodde fanns. Jag fick träffa kändisfrisörer som Chrystofer Benson, Dan Csicai, Danielle Keasling och många fler. Jag träffade också artister som Fergie, samt Miley Cyrus och hennes lillasyster Noah. Jag lärde mig även lite tips från Kim Kardashians makeupartist Mario Dedivanovic. Det var otroligt kul.

Men allt var inte bara lyx och flärd. Hårt arbete ingick också som en del av resan.

– Om man bortser från all lyx så var det jobb och kurser 15 timmar om dagen. Det som var bra var att vi hade egna dockor så vi fick på varje kurs jobba praktiskt och det är något som jag verkligen lär mig av. Vi hade även en kurs med en av frisörvärldens största ikoner Tabatha Coffey och hon är en av de frisörer jag har följt sedan jag var liten så det var otroligt inspirerande.

– Det jag lärde mig av denna resa var att aldrig sluta kämpa för dina mål och drömmar. Det tar tid, det är tufft men det är så värt det i slutändan. Man måste chansa, ta risker och vara envis. Jag tror att om man vill så kan man, det är bara att man ska vilja det tillräckligt mycket.

I dag jobbar Ellinore 85 procent på Nikita Hair och där hon trivs ypperligt och får göra såväl kändisar som andra trendsetters fina i håret.

Vilka är dina yrkesdrömmar inför framtiden?

– Jag vill öppna egen salong och starta mitt eget märke som jag själv valt ut efter erfarenhet, kvalité och tycke. När jag väl gör det den dagen så ska allt vara perfekt. Jag vill att kunderna som kommer till mig ska få en upplevelse av hög kvalité, lyx, och professionell service. Mitt jobb är att få fram människans bästa yttre och därför är jag väldigt noga med att hålla mig uppdaterad i trender, nya tekniker, färger och olika produkter för att ge varje kund den bästa behandlingen.

– Vi har helt enkelt för lite lyx i Sverige enligt mig och det ska jag ändra på.

Kan du se dig själv att i framtiden återvända till Björbo?

– Nej, faktiskt inte. Jag är jätteglad över att ha växt upp i en fin och lugn by med stor kompiskrets som gjorde mycket roligt tillsammans. Jag skulle känna mig väldigt trygg med att uppfostra mina egna eventuella barn där, men Björbo får nog inte tillbaka mig igen.

Mer läsning

Annons