Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Clas vill bli en av de styrande

/
  • I valrörelsen  2014 vill oppositionsrådet (M) Clas  Jacobsson göra en ordentlig satsning.  Målet är regimskifte i landstinget.

– Att jobba som politiker och kombinera politiken med ett arbete är väldigt nyttigt. Clas Jacobsson, landstingets moderata oppositionsråd, framhåller detta. För Clas är det arbetet med hans äventyrscentrum i Gyllbergen som går utmärkt att kombinera med politiska uppdrag.

Annons

– Jag ska vara en av dem som är med och styr landstinget efter nästa val. För min del blir det också en ordentlig satsning på valrörelsen 2014. Det går att vara med och påverka även i opposition, men det är i majoritetsställning du kan få stora, viktiga förändringar, säger Clas Jacobsson.

–Vården kostar mycket pengar och ska kosta mycket pengar. Men det gäller att använda pengar på rätt sätt så att många, trots sjukdom, kan leva ett normalt liv,

– Det är väl så att du med åren ser mer och mer som behöver förändras, fortsätter Clas Jacobsson som var 14 år då han gick med i Moderata Ungdomsförbundet.

Under en period var Clas ungdomsförbundets ordförande i Borlänge och arbetade som ung även som ombudsman för Moderata Ungdomsförbundet. Det gjorde han med placering i Östersund.

Clas som gick fyraårigt teknisk linje vid Soltorgskolan är i grunden IT-konsult. Han var i många år verksam inom bilbranschen och med biluthyrning och bilförsäljning i Borlänge och Stockholm. Clas arbetade bland annat i familjeföretaget Jacobssons bil och gick en ettårig utbildning vid Volvo affärsskola i Göteborg. Hörnstenarna i denna utbildning var ekonomi och marknadsföring.

Vad han själv beskriver som come -back inom politiken gjorde Clas till valet 2006. Mycket historieintresserade Clas hade då dragit i gång sitt äventyrscentrum med medeltida inriktning i Gyllbergen.

– Det är mycket som behöver förändras och jag kände att det var dags igen arbeta aktivt inom politiken, berättar Clas Jacobsson.

På deltid arbetade Clas 2006-2007 som politisk sekreterare för moderaterna i landstinget. I dag är Clas oppositionsråd i landstinget för sitt parti. Hans kommunala uppdrag gäller bland annat kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.

Fördelningen mellan de politiska uppdragen och äventyrscentrum i Gyllbergen är att Clas arbetar 70 procent med politik och 30 procent med Gyllbergen.

– Gyllbergen är en verksamhet som egentligen går att utveckla hur mycket som helst. Det är ett fantastiskt område med stora möjligheter, framhåller Clas Jacobsson.

Sedan hans äventyrscentrum i Gyllbergen började byggas upp har Clas mycket tydliga ambition varit att skapa en medeltida miljö, trovärdig in i minsta detalj. För att bygga upp den egna kunskapsbanken har Clas läst en distanskurs i arkeologi vid högskolan på Gotland och studerat vikingatida byggteknik.

– Några av de vikingatida hus på Birka som rekonstruerats är byggda med träd från Gyllbergen, upplyser Clas som entusiastiskt och medryckande berättar om sitt äventyrscentrum och det vackra område som inramar verksamheten.

– Just den rofyllda miljön där uppe är något mycket speciellt, väl värt att uppleva, betonar Clas Jacobsson och fortsätter:

–Planerna för äventyrscentrum i år är att göra vad som krävs för att man ska kunna ta dit två sällskap samtidigt.

De planer Clas har för 2014 och valrörelsen detta år har redan berörts: En ordentlig satsning med sikte på regimskifte i landstinget.

Mer läsning

Annons