Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-årsjubilerande lärarstudenter återsågs

/
  • För 50 år sedan utexaminerades de från lärarseminariet i Falun. Nu har de träffats igen. På bilden syns fr v AnnChristin Gallegos/Ludvika, Christina Josefsson/Västerås, Ingmarie Gustafsson/Borlänge, Eva Martinsson/Hudiksvall, Elisabeth Groth/Järfälla, Anna-StinaPalm/Torshälla, Anita Fritz /Västerås, Christina Völcker/Strängnäs, Margit Reinikainen/Alnö, Lena Arvidssson/Järfälla, Margareta Storm/Örebro, Inga Inedahl,/Nossebro, Marianne Husfeldt-Hansson/Falun, Inger Hagdahl/Falun, Lisbeth Hampus-Andrén/Stockholm, Elisabeth Johansson/Kumla och Kerstin Gustavsson/Köping.

En klass med lärare som tog examen vid Lärarseminariet i Falun 1968 har nu träffats igen.

Annons

I klassen med 24 lågstadielärare, utexaminerade från seminariet i Falun i maj 1968, fanns bara tjejer i en grupp som skapade god sammanhållning från första början. För återträffar har sen skett ett antal gånger på olika platser runt om i Sverige, i Hudiksvall, Strängnäs, Stockholm och så i Falun förstås, senast då det firades 40- årsjubileum, med ymnigt snöfall den 18 maj 2008.

Återseendets glädje var stor bland de 17 lärare som sammanstrålade i Hälsinggården för att sen ta sig runt på olika aktiviteter. Vid lunch sjöng vi tillsammans och gamla lågstadielärare fick en sångskatt med sig ut i livet. För sjunga skulle man göra varje dag med barnen.

Sedan åkte man vidare till Dalarnas museum för ett fängslande föredrag av Faluns egen Selma Lagerlöf-tolkare, Annacari Jadling Ohlsson. Livfullt berättade hon bl a om Selmas 50-årsfirande, där hon nobbade etablissemanget och ställde till med stort kalas bara för skolbarn.

Ett besök på Söderbaumska skolan, seminariet förr i tiden, var ett självskrivet inslag, liksom fotografering på trappan. En trevlig guide visade runt i den anrika skolan där mycket hade förändrats, framför allt interiört.

Kvällen avslutades på restaurang med god mat och fortsatta samtal kring gamla skolminnen och prat om pensionärslivet.

Mer läsning

Annons