Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint startfält i Falu Future

På lördag drar årets upplaga av Falu Future i gång.
Med några riktigt intresanta spelare på plats.
– Det här är det bästa startfältet vi haft i turneringen, säger Mattias Pennonen i Falu TK.

I Sverige avgörs tre Future-tävlingar i september, förutom den i Falun även en i Uppsala förra veckan och en i Danderyd den här veckan.

Turneringarna ger unga och relativt oerfarna spelare chansen att möta internationellt motstånd och bättra på sina rankingpoäng.

Markus Eriksson, som gjorde Davis cup-debut senast mot Belgien, Daniel Berta, vinnare i juniorsingeln i Franska öppna 2009 och Patrik Brydolf, är tre lovande svenska spelare som finns med i startfältet.

De två mest erfarna och högst rankade spelarna är dock kanadensaren Erik Chvojka och finländaren Harri Heliovaaara.

Chvojka, 218:e på ATP-rankingen och Heliovaara, just nu 322:a i världen, men som i januari i år hade plats nummer 194 på världsrankingen.

– Det här är två klasspelare som normalt spelar på Challengetouren. Chvojka spelade ju Masters 1000-serietävlingen i Montreal nyligen och Heliovaara spelar med Jarkko Nieminen i det finska DC-laget.

I kvalet, som spelas lördag–söndag, gör 32 singelspelare upp om åtta platser i huvudturneringen.

I huvudturneringen, som inleds på måndag och med final nästa lördag, deltar 32 spelare i singelturneringen.

Dubbelturneringen består 16 par.

– Det ryktas om att Andreas Siljeström ska spela i dubbelturneringen, men vi har inte fått klartecken från honom än. Han bröt foten tidigare i år, men gjorde comeback i förra veckan.

Magnus Bröms och Edvin Gustafsson är två spelare från Falu TK som via kvalspel eller wild cards, kan ta sig in i huvudturneringen.