Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint startfält i Falu Future

På lördag drar årets upplaga av Falu Future i gång.
Med några riktigt intresanta spelare på plats.
– Det här är det bästa startfältet vi haft i turneringen, säger Mattias Pennonen i Falu TK.

Annons

I Sverige avgörs tre Future-tävlingar i september, förutom den i Falun även en i Uppsala förra veckan och en i Danderyd den här veckan.

Turneringarna ger unga och relativt oerfarna spelare chansen att möta internationellt motstånd och bättra på sina rankingpoäng.

Markus Eriksson, som gjorde Davis cup-debut senast mot Belgien, Daniel Berta, vinnare i juniorsingeln i Franska öppna 2009 och Patrik Brydolf, är tre lovande svenska spelare som finns med i startfältet.

De två mest erfarna och högst rankade spelarna är dock kanadensaren Erik Chvojka och finländaren Harri Heliovaaara.

Chvojka, 218:e på ATP-rankingen och Heliovaara, just nu 322:a i världen, men som i januari i år hade plats nummer 194 på världsrankingen.

– Det här är två klasspelare som normalt spelar på Challengetouren. Chvojka spelade ju Masters 1000-serietävlingen i Montreal nyligen och Heliovaara spelar med Jarkko Nieminen i det finska DC-laget.

I kvalet, som spelas lördag–söndag, gör 32 singelspelare upp om åtta platser i huvudturneringen.

I huvudturneringen, som inleds på måndag och med final nästa lördag, deltar 32 spelare i singelturneringen.

Dubbelturneringen består 16 par.

– Det ryktas om att Andreas Siljeström ska spela i dubbelturneringen, men vi har inte fått klartecken från honom än. Han bröt foten tidigare i år, men gjorde comeback i förra veckan.

Magnus Bröms och Edvin Gustafsson är två spelare från Falu TK som via kvalspel eller wild cards, kan ta sig in i huvudturneringen.