Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fint & enkelt av återvunnet när bloggarna Pimpit.se pysslar till advent

Tina Persson och Jessica Engström vill inspirera andra genom sin pysselblogg Pimpit.se.
– Ju mer man skapar, desto mer kreativitet föds, säger de.

Tina Persson och Jessica Engström är båda 34 år, bor grannar och gillar att pyssla. Förutom att båda är idérika och händiga har de tillsammans en kreativ bakgrund med utbildning i sådant som sömnad, bakning, konst och make-up.

– Det är kul att dela med sig av sina idéer, men det är ju inte alla som är intresserade och då kan det bli tjatigt att lägga ut vad man gör på Instagram, säger Jessica.

I somras kom hon och Tina på att de i stället skulle skapa en egen blogg, Pimpit.se.

– Vi fick gensvar direkt. Även om vi inte har marknadsfört oss, så har vi till och med fått följare utanför Sverige, berättar Tina.

På sin blogg och numer också på instagramkontot @pimpitse ger de tips på pyssel, bakverk, temafester och inredningsdetaljer. Samarbetet föder ny kreativitet och smarta lösningar.

– Ja, båda har idéer och så bollar vi fram och tillbaka om hur man kan lösa det, säger Jessica.

– Och vi har definitivt mer idéer än tid, fortsätter hon och båda skrattar.

De tycker om att förgylla tillvaron på olika sätt och har en gemensam passion för kalas för stora och små.

– Det är roligt med ett tema för då brukar gästerna gå in mer för festen, bjuder på sig själva och festen blir mer uppskattad, säger Jessica.

Hon betonar att det inte behöver handla om något märkvärdigt för att lyfta en fest, men att det är viktigt att hitta något som gör att gästerna ska börja prata med varandra.

Till advents- eller julfesten kan man till exempel ha en femkamp i lag med grenar som att göra ett pyssel, skriva ett julrim eller gissa kryddorna i kakan.

De adventspyssel som Tina och Jessica tipsar Pralinläsarna om i dag har temat återvunnen jul eftersom de tycker det är viktigt att kunna fira en jul som är hållbar för människan, miljön och plånboken.

– Vi har mest använt sådant som man redan har i återvinningskassarna eller som man kan hämta i naturen, säger Tina.

Gör enkel & fin adventsljusstake

Läs om julens symboler här

Fler spännande hemma-reportage från Pralin hittar du här