Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finska landslagscentern Mira Wickman klar för KAIS Mora

KAIS Mora värvar finska landslagscentern Mira Wickman från Rönnby. Målet är att ta sig tillbaka från en knäskada och vinna SM-guld med KAIS Mora.
– Jag hoppas att jag är redo för premiären, säger Wickman till SportExpressen.

Mira Wickman kom till Rönnby inför säsongen 2014/15. Hon gjorde 45 poäng i grundserien, men den senaste säsongen blev inte lika lyckosam. Ett trasigt korsband tvingade henne att spendera hela säsongen bredvid innebandyplanen.

Nu har KAIS Mora värvat 21-åringen, skriver SportExpressen. Målet för Wickman i nya klubben är självklart.

– SM-guld, säger hon till Expressen.

– Men första målet är bara att komma tillbaka på planen eftersom jag inte spelat innebandy på ett år. Efter det ska jag göra något bra på planen också. Börja prestera.

Knäskadan hänger fortfarande kvar och det återstår en del arbete innan hon är redo för en comeback på planen.

– Det är cykling, joggning och styrketräning för att bygga upp knäet igen. Jag kan inte spela innebandy än, men jag hoppas att jag är redo för premiären, säger hon.

Centern har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det var jättesvårt att bestämma sig, men nu känns det skönt att ett beslut är fattat. Det kändes som jag ville ha en ny utmaning. En förändring i livet. Jag har haft en massa skador och sjukdomar i Rönnby, säger Mira Wickman, som menar att ett par andra klubbar också var intresserade.

– Inte så många, men det var lite utländska klubbar också. Det kändes dock givet att spela vidare i Sverige. Och nu ska det bli jättespännande att spela med Mora som spelar en fin innebandy.

Läs också:

Jessica Eriksson lämnar KAIS Mora – går till seriekonkurrent

KAIS Moras landslagscenter Johanna Holmbom återupptar innebandykarriären

Fler landslagsspelare förlänger med KAIS Mora

KAIS Moras nyförvärv Lina Svarfvar vann VM-guld: "Det kan inte bli bättre"

Kais Moras glädjebesked – landslagsspelarna Wijk, Hill och Andréason stannar i klubben