Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finsk spelare aktuell för Mora IK

Inte nog med att Daniel Vikstens medverkan mot Almtuna är högst osäker, tre andra av lagets mest rutinerade spelare är också osäkra på spel.
Under torsdagen sjukskrev sig nämligen Peter Nolander, Mattias Beck och Johan Alcén.
– Men sjukdomar hör till, det är inte bara vi som är drabbade, säger Patric Wener.

Moratränaren hoppas förstås att kvartetten ska finnas med på isen när jakten på play off fortsätter på lördag.

– När det gäller Viksten tar vi dag för dag. Han har problem med handleden och i dag (torsdag) tränade han lite lätt utan skott.

– Hur det blir på lördag får vårt läkarteam besluta, men helt klart är han ett stort frågetecken.

Frågetecken är det också för den rutinerade trion Nolander, Beck och Alcén.

– Jag hoppas att de kan vara med, men vi får se, är de sjuk ska de förstås inte spela.

Mora har haft väldiga problem med skador och sjukdomar en längre tid. Långtidsskadade är Alexander Hilmerson, Henrik Olsén och Prestin Ryan.

– Det har inte hänt något nytt, han har inte blivit inte bättre, säger Wener apropå Ryans nack/huvudskada.

– Olsén (fotskada) har börjat träna lite lätt på is.

– Men däremot är Lukas Bengtsson tillbaka efter att ha varit sjuk mot Tingsryd.

Med tanke på alla skador/sjukdomar letar Mora IK nyförvärv. Klubben har också slängt ut förfrågan till flera elitserieföreningar om de kan tänka sig låna ut spelare som står på gränsen till deras A-lag.

Bland annat har Luleå fått en förfrågan när det gäller Jens Jakobs.

– Jag såg att Jakobs fick lite speltid i Luleå, tog kontakt med "Osten" Bergström (Lars, sportchef) och frågade om de skulle kunna tänka sig att låna ut Jakobs, som skulle vara jättevälkommen här.

– Jag fick till svar att de tror på Jens, men jag ska ta ny kontakt med Luleå.

Peter Hermodsson säger att MIK vill ha in två, tre nyförvärv och redan i dag kan det bli klart med ett lån – från finska ligan; forwarden Toni Kallela, från KalPa. En 93:a som var aktuell för Finlands JVM-lag, men som inte tog plats där.

– Men det är inget som är klart, vi får se vad som händer under fredagen. Det är honom och ett par till som vi jobbar med.

– Sedan håller vi kolla på vad som händer på andra sidan Atlanten, det kan bli spelare över där som har spelat i AHL, nu när NHL drar i gång, hoppas klubbdirektören.